You are currently viewing Kauden 2024 pilkkiuutuudet nyt saatavilla

Kauden 2024 pilkkiuutuudet nyt saatavilla

  • Artikkelin kategoria:Kalastus

Uusi pilkkikausi on täällä ja niin myös meidän pilkkiuutuudet kaudelle 2024!

Myös täällä Eteläisemmässä Suomessakin on päästy pilkkihullujen osalta korkkaamaan talvikalastuskautta pienemmillä lammilla ja järvillä ja mekin täällä Ruthless Fishingillä voimme todeta pilkkikauden alkaneeksi. Kauden alkajaisiksi julistamme myös vuoden 2024 pilkkiuutuudet, jotka ovat nyt saatavilla verkkokaupastamme sekä jälleenmyyjiltämme ympäri Suomea.


Orka jigimallisto laajenee pilkkijigikalastukseen suunnatulla Orka Hybrid Shadilla!

Orka Small Fish on toiminut jo monet talvet aktiivipilkkijöiden luottojiginä ja nyt tämä suosittu malli saa rinnalleen Orka Hybrid Shad jigimalliston, joka on myöskin suunniteltu pilkkijigikalastusta varten. Orka Hybrid Shad on kahden huippusuositun Orka Small Fishin sekä Orka Shadin risteytymä, joka sai alkunsa kun Markus Huovinen (Kalastusta Pohjois-Savosta) leikkasi pilkkireissulla Orka Small Fish:in V-pyrstön irti ja liimasi tämän Orka Shad:in runkoon. Testimalli osoittautui heti ensimmäisten kalastuspäivien aikana äärimmäisen tehokkaaksi pilkkijigiksi isolle ahvenelle ja kuhalle.

Lue lisää jigipilkinnästä!


Huippusuositut Orka Fish Roe mätipallot saatavilla nyt useammassa eri värissä!

Kovan suosion saavuttaneen Orka Fish Roe mätipallon löydät nyt useammassa eri värissä. Uusina väreinä valikoimastamme löydät mustan, sinisen, violetin, vihreän, punaisen sekä keltaisen. Mätipalloilla voit luoda iskupisteen mihin tahansa koukkuun sekä voit tuunata itse helposti sekä nopeasti vaikka kolmihaarakoukusta värikoukun hyödyntämällä erivärisiä mätipalloja

@ruthlessfishing

Orkan Mätipallot sai uusia värejä. Nyt rakentamaan omat versiot värikoukuista🎣❄️ #ruthlessfishing #kalastus #pilkintä #pilkkiminen #ahven #kuha #siika #harjus #rautu #taimen

♬ alkuperäinen ääni – RUTHLESS FISHING

Orka Small Fish pilkkijigit saatavilla nyt myös Orka Paddle Tail jigisarjasta tutuilla uutuusväreillä

Orka Paddle Tail jigisarjan mukana saatiin värikarttaamme viisi uutuusväriä ja nyt nämä kaikki viisi uutuusväriä ovat saatavilla myös Orka Small Fish jigisarjassamme.

 Orka Small Fish on myös erinomainen pilkkijigi, jolla on pilkitty lukuisia suurahvenia sekä järvillä, että merellä.


Pystypilkkien värikartta laajenee yhdellä värillä

Pystypilkkien värikoimaa on myös laajennettu “Chrome” värillä. Simppeli, kaunis, toimiva sekä tehokas.

Pystypilkki on Ruthless Fishingin Teamin mestaripilkkijä Juuso Kuuselan suunnittelema pilkkimalli ahvenen, kuhan ja kirjolohen kalastukseen. Vieheen pyyntitehokkuus perustuu pilkin epäsymmetriseen ja ennalta arvaamattomaan uintiliikkeeseen. Ruthless Pystypilkin vetopiste sijaitsee poikkeuksellisesti vieheen rungon keskiosassa. Pystypilkkiä uitettaessa viehe ”hakee” voimakkaasti puolelta toiselle vetopisteen sijainnista johtuen. Pilkin koveran rungon ja kiilamaisen muotoilun ansiosta se vajoaa pudotessaan vaakatasossa välkyttäen kylkiään vastustamattomasti. Ruthless Pystypilkin kolmihaarakoukkuun on kiinnitetty kalastustehokkuuden maksimoimiseksi Orka Fish Roe mätipalloja, jotka luovat koukkuun räikeän iskupisteen.

Ruthless Pystypilkillä voidaan kalastaa myös erittäin tehokkaasti yhdistämällä se siimatapsilla Ruthless Perhomorriin. Tällöin pilkin uintiliike ja välke houkuttelevat kalat paikalle, jonka jälkeen ne iskevät Perhomorrin koukussa luikertelevaan kärpäsen toukkaan.

Ruthless Pystypilkit valmistetaan ja maalataan käsityönä Euroopassa.

Kurkkaa Markuksen vinkit kuhan pilkkimiseen Ruthless pystypilkillä

Ruthless Fluorocarbon saatavilla nyt myös pilkkijöitä suosivilla paksuuksilla!

Meidän fluorocarbon siimoista löydät nyt myös paksuudet 0.16 sekä 0.20. Monelle monofiilisiima on se tutuin ja turvallisin vaihtoehto, kun puhutaan pilkkisiimoista ja monelle varmasti herääkin kysymyksiä siitä, että toimiiko fluorocarbon pilkkikalastuksessa ja onko fluorocarbonista jotain etua verrattuna tavalliseen monofiili pilkkisiimaan. Kyllä, fluorocarbon toimii pilkkikalastuksessa ja sen edut tulevat siinä, että se on vähemmän venyvää, kuin monofiilisiima jolloin esimerkiksi vastaiskut kuhalle saadaan tehokkaammiksi. Fluorocarbonin tuntuma on myös loistava, varsinkin kun pilkitään hieman syvemmillä vesillä.

Kuhaa sekä haukea tavoitellessa kannattaa kuitenkin käyttää fluorocarbon pääsiiman lisäksi reilusti paksumpaa tapsia, joka saa huoletta olla ihan reippaan pituinen. Esimerkiksi hieman pienemmillä jigeillä pilkkiessä 0.20 paksuisella fluorocarbonilla kuhan osuessa kohdalle ei todellakaan pysty takaamaan, että 0.20 paksuinen fluorocarbon kestäisi kuhan tai hauen hampaita.

PILKKISIIMAT | MIKSI FLUOROCARBON ON PAREMPAA KUIN MONOFIILI TAI KUITUSIIMA?

Jarno Kangas, Kalastusaiheisen sisällön sisällöntuottaja / Blogikirjoittaja