You are currently viewing Ruthless Boats laskettu vesille – Ensifiilikset

Ruthless Boats laskettu vesille – Ensifiilikset

  • Artikkelin kategoria:Kalastus

Ruthless Boats 480 SC on laskettu ensimmäistä kertaa vesille ja päästy tunnelmoimaan ensifiiliksiä taimenenkalastuksen yhteydessä.

Ruthless Boats 480 SC edustaa tarvelähtöistä suunnittelua. Tämä vene ei ole vain väline vesillä liikkumiseen, vaan se on räätälöity täyttämään heittokalastajien vaativat tarpeet ja toiveet. Veneen runko pohjaa alun perin lohirysän pyyntiin suunniteltuun Sila 480 -venemalliin. Ruthless 480 SC:n suunnittelussa on keskitytty erityisesti käytettävyyteen, pitkäikäisyyteen kestävyyteen ja monipuolisuuteen.

Veneessä on useita valmiiksi mietittyjä erityisominaisuuksia, jotka on ajateltu heittokalastajia varten. Kokoluokassaan laajat heittokalastustasot keulassa ja perässä, säilytystilat varusteille ja vavoille sekä kiinteä polttoainetankki takaavat, että vene on aina lähtövalmiina vesille. Vene on valmistettu vahvaksi ja sen rakenteissa on käytetty vain vettymättömiä materiaaleja.

Tämä alle 5-metrinen venemalli soveltuu kokonsa ja liikuteltavuutensa puolesta erinomaisesti niin rannikolle kuin sisävesille. Silacraftin periaate valmistaa veneet lähes pomminkestäviksi, takaavat veneille pitkän käyttöiän. Olemme innoissamme siitä, että olemme voineet luoda veneen, joka on paitsi käytännöllinen ja merikelpoinen, mutta myös esteettisesti miellyttävä

Kuten videolta näkee niin vene ei roiski vettä lähes laisinkaan sisälle kovemmassakaan aallokossa.
Pikkulinnut lauloivat myös, että Herra Aaltonen olisi erittäin kova taimenenpyytäjä
Samaiset pikkulinnut osasivat myös kertoa, että Samelukki tietää “parhaimmat taimenpaikat”

Joonas Väntin fiiliksiä ensimmisiltä reissuilta

Ajo-ominaisuudet ihan erinomaiset tuon kokoluokan veneeksi. Merelläkin menty nyt 10-12ms länsituulella eikä ole ollut mitään ongelmaa painaa siellä menemään. Mikä yllätti positiivisesti todella suuresti on se, että kuinka kuiva vene on kyseessä. Vaikka avomeren reunallakin jouduttu melkoisessa vasta-aallokossa ajamaan niin ei juuri yhtään roiski sisälle. Tämä johtunee pääosin varmaan rungon profiilista sekä laidoista, mutta on kyllä erittäin positiivinen asia! Keulan tukevuus on myös heittokalastusta silmällä pitäen oikein mainio, pystyy isommassakin aallokossa turvallisesti seistä keulassa. Veneen ohjattavuus ja ketteryys on myös huippuluokkaa, on erittäin ketterä kääntymään esimerkiksi pienessä tilassa. Veneen omamassa on myös suhteellisen kevyt, jonka vuoksi vene on helppo trailattava sekä se on myös helppo laskea ja nostaa eikä vaadi jarrullista traileria. Voin vahvasti suositella heille, ketkä venettään säilyttävät trailerin päällä ja laskuja sekä nostoja tulee viikottain.

Joonas Väntti

Eli ensitunnelmista päätellen uusi Ruthless Boats 480 SC on siis kompakti paketti, joka pitää kuitenkin sisällään loistavat ajo-ominaisuudet kovemmassakin kelissä eikä kastele matkustajia. On myös todella helppo vene ihmisille, ketkä trailaavat venettä usein.


Lisätietoja veneestä antavat

Silacraft Oy

Onni Asikainen

puh. 050 415 0171

[email protected]

Ruthless Fishing Oy

Joonas Väntti

puh. 044 988 7157

[email protected]


Jarno Kangas

Kalastusaiheisen sisällön sisällöntuottaja / Blogikirjoittaja

Fishing Guide Student